Σελίδες

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Ας επισκεφτούμε ένα μουσείο



Πάντα είναι κατάλληλος ο καιρός να δούμε ένα μουσείο. Πόσο μάλλον όταν έχουμε διακοπές και χρόνο να είμαστε μαζί με τα παιδιά μας, όπως τώρα στις γιορτές.Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας.
Είναι ένα μοναδικό, διεθνώς , μουσείο για παιδιά, που χρησιμοποιεί τα εκθέματα του, το παιχνίδι και τα παραμύθια για να ενθαρρύνει τα παιδιά να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων, ενώ ταυτόχρονα ευαισθητοποιεί τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τα θέματα που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Είναι μη κερδοσκοπική εταιρία, ανήκει στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και είναι μέλος του «HANDS ON EUROPE» διεθνούς συμβουλίου παιδικών μουσείων.

Τα παιδιά, καθώς ξεκινάνε τη ζωή τους, συχνά μπερδεύονται με τα συναισθήματά τους και νιώθουν την ανάγκη να κατανοήσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους για να βρούνε το δικό τους νόημα στη ζωή. Η αρμονική συναισθηματική ανάπτυξη τα βοηθάει να αναπτυχθούν σε δημιουργικούς, κοινωνικούς και ευτυχισμένους ενήλικες.