Σελίδες

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Εκπαιδευτική Τηλεόραση - Ξενοφοβία




Με ευχάριστο και συμβολικό τρόπο τα παιδιά ευαισθητοποιούνται στις έννοιες του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και μαθαίνουν ότι το διαφορετικό δεν απειλεί, αλλά εμπλουτίζει τη ζωή μας .
Παραγωγή του ΥΠΔΒΜΘ

«Πάμε μαζί…» - κινητική αναπηρία

Οι άνθρωποι με κινητική αναπηρία ζουν, αναπτύσσονται και μαθαίνουν στον ίδιο κόσμο που ζούμε όλοι μας. Είναι ίσοι κι εξίσου σημαντικοί με όλα τα μέλη μιας κοινωνίας. Η ταινία της εκπαιδευτικής τηλεόρασης φωτίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία το σύνθετο και πολυδιάστατο φαινόμενο της κινητικής αναπηρίας τονίζοντας τη σπουδαιότητα της επικοινωνίας στη ζωή όλων μας.

Θεραπευτική ιππασία

Η θεραπευτική ιππασία βασίζεται σε εναλλακτικά προγράμματα αποκατάστασης, που χρησιμοποιούν το άλογο ως μέσο θεραπείας, βελτιώνοντας την υγεία και την ποιότητα ζωής των ατόμων με φυσική, νοητική ή συναισθηματική υστέρηση.

Η θεραπευτική ιππασία είναι μία μοναδική εμπειρία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, που δεν είχαν καν ονειρευτεί ότι μπορούν να ιππεύσουν, αφού διαφέρει πολύ από τις συνηθισμένες θεραπείες σε φυσιοθεραπευτήρια, γυμναστήρια και πισίνες υδροθεραπείας.

Το άλογο γίνεται προέκταση του σώματος τους βοηθώντας τα να ανακαλύψουν πρωτόγνωρα συναισθήματα, όπως η χαρά ενός περιπάτου, μιας βόλτας στην ύπαιθρο και κυρίως, της κινητικής και προσωπικής ανεξαρτησίας.

Όταν το άλογο περπατά, μιμείται τον ανθρώπινο βηματισμό, μεταφέροντας στον κορμό του ιππέα του την ίδια ακριβώς κίνηση που μεταδίδουν τα πόδια, στους ανθρώπους με φυσιολογική κίνηση.

Έτσι, αναπτύσσονται σημαντικά οι μύες του κορμού των ατόμων με δυσκολίες στην κίνηση, ενώ, παράλληλα, το ευθύ κάθισμα διευκολύνει την αναπνοή τους.