Σελίδες

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Εκπαίδευσης Αντιμετώπισης Αυτισμού

Μέθοδος Εκπαίδευσης Καίριων Δεξιοτήτων
για παιδιά με Αυτισμό

Pivotal Response Training

από το University of California Santa Barbara  USA

Koegel Autism Center

Χώρος Διεξαγωγής : Ξενοδοχείο President- Λεωφόρος Κηφισίας-Αμπελόκηποι Αθήνα

Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011
  ! Θα δοθεί Επίσημη Πιστοποίηση Εκπαίδευσης Έπιπέδου 1
(Level I-Introduction to Pivotal Response Training)
από το Κέντρο Αυτισμού Κέγκελ,
Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Σάντα Μπάρμπαρα , ΗΠΑ,
σε όσους παρακολουθήσουν το Σεμινάριο, με δυνατότητα περαιτέρω συνέχισης της εκπαίδευσης online και εξ'αποστάσεως εφόσον το επιθυμούν.
Φορέας διοργάνωσης είναι η
Ελληνική Εταιρεία Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι εμπνευστές της μεθόδου PRT και διακεκριμένοι επιστήμονες Καθηγητής Ρόμπερτ Κέγκελ και Δρ Λύν Κέγκελ, που διευθύνουν το Κέντρο Αυτισμού στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Σάντα Μπάρμπαρα - ΗΠΑ. Ο Καθηγητής Κέγκελ, έχει συνεργαστεί στο παρελθόν ερευνητικά και με τον ίδιο τον Λόβαας και έχουν δημοσίευσει πολυάριθμα επιστημονικά τεκμηριωμένα άρθρα αναφορικά με την εφαρμογή και αποτελεσματικότητα της μεθόδου.
Η Μέθοδος Pivotal Response Training, (Εκπαίδευσης Καίριων Δεξιοτήτων) θεωρείται από πολλούς (όπως ο Καθηγητής του Γέιλ κος Fred Volkmar και πρώτος συγγραφέας των κριτηρίων διάγνωσης του αυτισμού στο DSM IV) ως η εξέλιξη της Εφαρμοσμένης Συμπεριφορικής Ανάλυσης - ΑΒΑ.
Πρόκειται για μία νατουραλιστική μέθοδο, βασισμένη στις Αρχές της Εφαρμοσμένης Συμπεριφορικής Ανάλυσης - ΑΒΑ, με λιγότερο αυστηρές επιταγές και δυνατότητα περισσότερης εκπαίδευσης στο σπίτι από τους ίδιους τους γονείς, οι οποίοι επίσης μπορούν να εκπαιδευτούν στην μέθοδο αυτή. Μπορεί να χρησιμοποιηθείαποκλειστικά αλλά και συμπληρωματικά με άλλες μεθόδους σε τομείς των αυτιστικών παιδιών που χρειάζονται βελτίωση. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο εκπαίδευσης, δικαιούνται να εφαρμόζουν τις αρχικές τεχνικές και με το Level I Certificate ενώ παρέχεται η δυνατότητα διαδικτυακής συνέχισης της εκπαίδευσης όπως και σε συνεννόηση με την Ελληνική Εταιρεία Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής εάν δεν υπάρχει επάρκεια Αγγλικής γλώσσας.

Εγγραφές