Σελίδες

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

«Η εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας»

«Η εξοικείωση των παιδιών
με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας»

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς προσχολικής
και πρώτης σχολικής ηλικίας
στο Ίδρυμα Ευγενίδου

«Η εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας» είναι το θέμα του σεμιναρίου που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου, το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 11:15, διάρκειας 3 ωρών και απευθύνεται σε Βρεφονηπιοκόμους, Νηπιαγωγούς και Δασκάλους Γενικής Παιδείας.

Το Σεμινάριο, το οποίο διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ευγενίδου περιλαμβάνει:
• Ενημέρωση για όλο τα φάσμα της αναπηρίας (κινητική, αισθητηριακή ή ψυχική μόνιμη ή προσωρινή).
• Προτάσεις για τρόπους δουλειάς στο σχολείο.
• Εργαστήρι με θέμα: «Οικογένεια και Αναπηρία» μέσα από την ανάγνωση ενός παιδικού βιβλίου που αναφέρεται στην συνθήκη της αναπηρίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
• Eργαστήρι με θέμα: «Η εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας» μέσα από το ελληνικό παραδοσιακό παιχνίδι.

Το Σεμινάριο και τα εργαστήρια υλοποιούνται από την κα Λίλα Πατρόκλου, Συγγραφέα Παιδικών Βιβλίων και από την κα Νατάσσα Ψαριανού, Παιδαγωγό με εξειδίκευση στο παιχνίδι.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και εξοικείωση των εκπαιδευτικών με το θέμα, ώστε με τη σειρά τους να εξοικειώσουν τους μαθητές τους (μέσα από τη δουλειά που θα γίνεται στο σχολείο) με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας. Αυτό θα διευκολύνει και την ένταξη παιδιών με αναπηρία στο σχολείο Γενικής Παιδείας.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο Σεμινάριο είναι ελεύθερη αλλά η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε καλέστε στα τηλέφωνα της βιβλιοθήκης: 210 9469631-32 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8.30-20.00, Παρασκευή: 8.30-15.00, Σάββατο:8.30-14.00).

Το Σεμινάριο θα επαναληφθεί:
Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2011, ώρα 11:15 π.μ.
• Το Σάββατο 14 Μαΐου 2011, ώρα 11:15 π.μ.
• Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011, ώρα 11:15 π.μ.