Σελίδες

Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

Σεμινάριο Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών, 16 & 17 Απριλίου 2011, Αθήνα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΔΙΑΧΥΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ:
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.


SEMINAR ON ADVANCES IN THE ASSESSMENT AND TREATMENT OF AUTISM SPECTRUM DISORDERS-PDD's-
Athens 16&17th of April, 2011

Το Σεμινάριο αφορά την Επισκόπηση και Αντιμετώπιση των Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών και γίνεται σε συνεργασία με Ακαδημαϊκά μέλη από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ και το πρότυπο Κέντρο για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες του Κονέτικατ-ΗΠΑ.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι διακεκριμένοι επιστήμονες και έχουν εργαστεί στα πιο γνωστά ιδρύματα διεθνώς και είναι ευτύχημα που δέχθηκαν την πρόσκλησή μας να συνδιοργανώσουν το σεμινάριο αυτό.


Διοργανώνεται από το Ερευνητικό Κέντρο Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Κύπρου και αναμένεται να τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας και του Υπουργείου Υγείας Ελλάδος.

Αφορμή για την διοργάνωση του σεμιναρίου, αποτέλεσε η διαπίστωση και ταυτόχρονα η όλο και αυξανόμενη ανάγκη γονέων και ειδικών, για σύνδεση της θεωρίας με την πράξη, δηλαδή πρακτικής εφαρμογής παρεμβάσεων, με γενίκευση στο σπίτι και στο σχολείο και όχι μόνο σε κλινικό-θεραπευτικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα διαπιστώσαμε την καθυστέρηση στην έναρξη θεραπειών και την έλλειψη εκπαιδευτικής-θεραπευτικής έντασης στα περισσότερα προγράμματα παρέμβασης στην Ελλάδα αλλά και προβλήματα στα υπάρχοντα εκπαιδευτικά προγράμματα και την αντιμετώπιση και των παρατηρούμενων μαθησιακών δυσκολιών των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου